erfaren webbyra sthlm

Därför är Google My Business viktigt för ditt företag!

Att synas online är avgörande för dagens företag. En kraftfull plattform för att maximera din synlighet är Google My Business (GMB). Denna kostnadsfria tjänst från Google erbjuder en rad fördelar som kan hjälpa ditt företag att växa och locka fler kunder. Här är några anledningar till varför du bör prioritera Google My Business.

1. Ökad Synlighet och Tillgänglighet

Genom att ha en närvaro på GMB ökar du ditt företags synlighet på Google-sökningar och kartor. När potentiella kunder söker efter tjänster eller produkter som du erbjuder, kommer ditt företag att visas på en framträdande plats, vilket ökar chanserna att kunder hittar och kontaktar dig.

2. Förbättrat Förtroende och Rekommendationer

Kundrecensioner spelar en central roll för konsumenters beslut. Genom att ha en GMB-sida kan dina kunder enkelt lämna recensioner och betyg. Positiva recensioner stärker förtroendet för ditt företag och lockar fler kunder. Dessutom ger möjligheten att svara på recensioner en personlig touch och visar engagemang för kundnöjdhet.

3. Aktuell och Relevant Information

GMB ger dig möjlighet att enkelt uppdatera och förmedla viktig information om ditt företag, som öppettider, kontaktuppgifter och foton. Detta säkerställer att kunder alltid har tillgång till korrekt och aktuell information, vilket minskar risken för missförstånd och ökar kundtillfredsställelsen.

4. Statistik och Insikter för Affärsutveckling

Genom GMB får du tillgång till användbar statistik om hur kunder interagerar med din profil. Du kan se hur många som har hittat ditt företag via sökningar, hur de hittade dig (direkt eller via kartor) och vilken typ av information de söker. Denna insikt ger dig möjlighet att anpassa din strategi och fokusera på det som fungerar bäst.

5. Lokal Anpassning och Målgruppsinriktning

GMB låter dig rikta in din marknadsföring på lokal nivå. Detta är särskilt viktigt för små företag som vill nå en specifik geografisk målgrupp. Genom att använda lokala sökord och optimera din GMB-profil för lokal sökning ökar du chanserna att synas för personer i ditt närområde.

Optimera din Digitala Närvaro med Expertis från Webbyrå

Att dra nytta av Google My Business är en strategisk investering för att stärka din digitala närvaro och attrahera fler kunder. Hos oss på One Partner Media förstår vi vikten av en effektiv och optimerad onlineprofil. Vi kan hjälpa dig att skapa och optimera din GMB-sida för att maximera dess fördelar och anpassa den efter dina unika behov. Kontakta oss för en personlig konsultation – vi finns här för att hjälpa ditt företag att växa online!

One Partner Media

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vill ni ha hjälp att generera rätt kundkontakter? 

Introduktion till Facebook-annonsering

Introduktion till Facebook-annonsering

Att annonsera på Facebook är en kraftfull strategi för att nå ut till en bred publik och öka medvetenheten om ditt varumärke, locka till dig nya kunder och öka försäljningen. I denna artikel kommer vi att gå igenom steg-för-steg hur du kommer igång med att annonsera...

read more